مواضع دو پهلو
سه مرد، سه یار نزدیک به محمود احمدینژاد ، سه حامی گذشته و اکنون سه مرد سکوت. شاید اکنون بهترین القابی که بتوان در مورد صادق محصولی، حمید رسایی و غلامحسین الهام به کار برد، همین القاب باشد. مردانی که طی شش سال با عملکرد خود نشان دادند، بر سر پیمان خود با دولت هستند هرچند پای جریان انحرافی در میان باشد. . در شش سالی که از دولت احمدینژاد میگذرد، این سه مرد بارها با عملکردها و گفتارهایشان عکس آنچه را به اثبات رساندند که از اصول اصولگرایی محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار «فردا»به عنوان مثال در ماجرای عزل حجت الاسلام حیدر مصلحی از مقام وزارت اطلاعات که قهر چندین روزه رییسجمهور را به دنبال داشت، جریان اصیل اصولگرایی آنچنان علیه تاخیر در پذیرش دستور رهبری از سوی رییس جمهور و رییس دفتر او موضعگیری و سخنرانی کردند که اینگونه تصور شد احمدینژاد دیگر در دایره اصولگرایی جایی ندارد. شاید احمدینژاد در مرداد 1387 به هشدار حسین شریعمتداری مبنی بر اینکه «نازنینی تو ولی در حد خویش... الله الله پا منه زاندازه بیش» اینچنین اصولگرایان را در روبروی خود قرار نمی داد. بیشتر پاستور نشینان هم در آن زمان صف خود را از احمدینژاد و مشایی جدا کردند تا نشان دهند، دستور رهبری برای آنها ارجح از خانه نشینی رییس دولت است. اما در این میان این سه مرد یک موضع جدا از سایرین را انتخاب کردند، دو نفرشان سکوت کردند و سومی هم حمایت.
در حالی که تصور میشد افرادی که خود را مطیع ولی فقیه میدانند، در برابر قهر 11 روزه رییسجمهور موضعی در حمایت از رهبری اتخاذ کنند و یا اقدام رییس دولت را محکوم نمایند، این سه مرد موضعی متفاوت را برگزیدند که بعدها از سوی سایر اصولگرایان اقدامی ناشایست تلقی شد . رسایی در عین ناباوری اصولگرایان در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او در مورد واکنشش نسبت به خانه نشینی احمدینژاد سوال کرد، پاسخ داده بود: «ما باز هم به احمدینژاد رای می دهیم». رسایی در این مصاحبه هیچ اشارهای به لزوم تبعیت رییسجمهور از دستورات رهبری نکرد و یک علامت سوال بزرگ در ذهن سایر اصولگرایان ایجاد کرد. اما مهمترین موضع رسایی در این خصوص توصیه او به اصول گرایان حزب اللهی در سرمقاله یکی از شماره های هفته نامه «9 دی» بود که آنها را به سکوت فراخوانده بود. سکوت در برابر این اقدامی که واکنش های انتقادی عموم اصول گرایان را بدنبال آورده بود!
مواضع دو پهلو
از سوی دیگر غلامحسین الهام موضع دیگری گرفت که سبب نارضایتی اصولگرایان شد . او علیرغم اینکه یکی از اخراجیهای پاستور اما مهربان با رییسجمهور بود، در مورد سکوت و خانه نشینی او هیچ سخنی نگفت. الهام از زمانی که کرسی سخنگویی دولت را رها کرد و در سایر موضوعات که مربوط به حمایت از ولایت فقیه بود، سکوت را در الویت قرار داد. هیچ کس از غلامحسین الهام که همواره خود را تابع دستورات رهبری مینامید، انتظار نداشت در برابر اکثریت اصولگرایان که از قهر 13 روزه رییسجمهور گلایه داشتند، سکوت کند البته او یک شب در مراسم عزاداری حضرت زهرا که مقارن با دوران قهر احمدینژاد بود، حضور یافت اما هیچگاه سخنی در باب زشتی این قهر بر زبان نیاورد. سکوت الهام در حالی بود که همسر او یعنی فاطمه رجبی در نقد قهر احمدینژاد اینگونه گفت: «محبوبیت احمدینژاد تا زمانی ادامه خواهد داشت که مطیع ولایت فقیه و مقام معظم رهبری باشد.»
صادق محصولی هم مثل دو مرد دیگر است و علیرغم اینکه از اقدامات رییسجمهور در دولت دهم و بها ندادن به او گله مند بود، در تقبیح قهر 13 روزه رییسجمهور حاضر به اظهارنظر نشد. این سکوت در حالی صورت گرفت که او چند ماه قبل در مراسمی اینچنین گفته بود: « از نگاه مکتب ما تمامی اعمال خارج از حیطه ولایتمداری هبط و نابود است؛ توفیقات بزرگ و درخششهای ستودنی در ذیل اصل مترقی اسلام یعنی ولایت فقیه ظهور پیدا میکند و باز شدن فضای خدمتگذاری حاصل مدیریت 16 ساله مقام معظم رهبری بوده است.»